пʼятниця, 18 травня 2012 р.

УВАГА!!! ЗНИЩЕНО САЙТ «СПІЛЬНОЇ СПРАВИ»

ЗНИЩЕНО САЙТ «СПІЛЬНОЇ СПРАВИ»

Сьогодні, 18.05.12, близько 13.00 було припинено хостинг сайту опозиційного громадянського руху «Спільна Справа» ( Spilnasprava.com ).

Компанія, що забезпечує хостинг спочатку пояснила це перевантаженням сервера від раптового стрибка відвідуваності нашого сайту. Також було висловлене припущення про DOS-атаку на сайт.

Це пояснення «Спільна Справа» вважає непереконливим, оскільки відстежує відвідуваність через аналітичну систему, підпорядковану Google і стандартна відвідуваність сайту (в середньому близько 5 тис. унікальних користувачів на добу) не могла обвалити сервер такої потужної фірми. Стрибка відвідуваності також не спостерігалося.

Зазначаємо, що лише тимчасово не називаємо компанії-хостера на прохання її керівництва, яке обгрунтовує це необхідністю захисту власного бізнесу.

Через кілька годин після інциденту стала відома офіційна позиція компанії, яку нам повідомили в мережі Facebook: «В цілях нашої і вашої безпеки ми вирішили САМОСТІЙНО терміново змінити країну-хостер».

Не очікуючи додаткової допомоги технічна команда «Спільної Справи» вже займається переведенням сайту на закордонний хостинг. До моменту відновлення сайту переадресація зі spilnasprava.com буде йти на сторінку «Спільної Справи» у мережі Facebook.

Усі подробиці згодом.

Прес-служба громадянського руху «Спільна Справа»

Немає коментарів:

Дописати коментар