вівторок, 4 грудня 2012 р.

Кияни вимагають виборів та погрожують бойкотувати комунальні платежі


Громадянський рух “Спільна Справа” розпочав збір підписів під вимогою призначення виборів Київського міського голови та Київської міської ради. Про це заявив на брифінгу координатор руху Олександр Данилюк. У випадку не виконання цієї вимоги до 1 березня 2013 року активісти погрожують ініціювати масовий бойкот комунальних платежів та інші форми громадянської непокори.
За словами Данилюка, після провалу провладних кандидатів на парламентських виборах Банкова вирішила відкласти на невизначений термін проведення в Києві виборів не лише мера, але й міськради. Це, на його думку, пов’язано з неможливістю Партії регіонів та її сателітів виграти ці вибори, навіть за умови запровадження повністю мажоритарних виборів, як це планувалось від початку.
“Ми плануємо зібрати не менш, ніж пів-мільйона підписів і шляхом відмови підписантів від оплати комунальних послуг примусити парламент забезпечити наше право на місцеве самоврядування” – додав Данилюк. “У випадку відмови, ми будемо змушені самостійно провести в Києві вибори представницьких органів влади”.

Немає коментарів:

Дописати коментар