вівторок, 18 грудня 2012 р.

Від Ради вимагають призначити вибори на проблемних округах

Громадянський рух “Спільна Справа” звернувся до Верховної Ради з вимогою невідкладно до Нового року призначити вибори на п’яти округах, де ЦВК не змогло встановити результати. Про це заявив на брифінгу в Києві координатор руху Олександр Данилюк.

“Майже мільйон виборців з цих округів досі не має своїх мажоритарних представників у парламенті. Ігнорувати цей факт і створювати ситуацію подібну до тієї, яка склалась з відсутністю міських голів у Києві, Чернівцях та ряді інших міст є абсолютно неприпуститимим, оскільки це делегітимізує як саму Верховну Раду, так і її рішення,” – пояснив Данилюк.
Як відомо, ЦВК з різних причин не змогла встановити переможців на виборчих округах №№ 194, 132, 194, 197, 223. Під час протестів проти фальсифікацій, які тривали після 28-го жовтня 2012 року, лідери опозиції обіцяли блокувати роботу парламенту з метою забезпечення першочергового прийняття постанови про призначення перевиборів на цих округах, проте досі це питання в сесійній залі не підіймалось. Верховна Рада планує провести до Нового року ще одне пленарне засідання 25-го грудня.

Немає коментарів:

Дописати коментар