пʼятниця, 3 серпня 2012 р.

“Штабами керують люди, які не хочуть боротися”-Данилюк


Основні фальсифікації на виборах можуть відбуватися під час організації процесу голосування, вважає координатор громадянського руху “Спільна справа” 30-річний Олександр Данилюк.
— Опозиція краще виглядає на телевізійних ток-шоу, але організаційна робота з низовими партійними ланками ними не ведеться. Особливо на Сході та Півдні. Значить, опозиція буде неспроможна проконтролювати виборчі комісії, — каже Олександр Данилюк.
Партія регіонів має великий досвід організації виборів та коригування їх результатів. Ще й опозиційні штабісти часто банально продаються “регіоналам”. Влада отримає реальну більшість у комісіях. Це дозволяє робити все, що хочеться. Скажімо, “Регіони” ставлять у дільничу виборчу комісію директора школи, а опозиція — технічку. І “регіонали” вже домінують!
Чому опозиція слабка на Сході?
— Знаю кандидатів у Горлівці, які там набирали 35 відсотків у боротьбі з “регіоналами”. Вони програли з невеликим розривом, а це означає одне — насправді вони виграли ті вибори. Але місцеві партійні штаби опозиції сформовані за принципом особистих зв’язків, а не реальної ваги в регіоні тієї чи іншої людини. Ними керують люди, які не хочуть боротися. Якість середньої ланки партії має вирішальне значення на виборах. Тому слабкість опозиції — середня ланка, а точніше, її відсутність.
Які можливості в політичної сили, що має більшість складу комісії?
— Всі. Можна спеціально прискорити процедури підрахунку голосів. Наприклад, поставити тільки одну людину рахувати відкріпні талони, яка нарахує все, що завгодно. Або видавати бюлетені стороннім людям, які не прописані на дільниці. Заздалегідь міліція, паспортний стіл та жек дають інформацію щодо осіб, які очевидно не голосуватимуть —  люди, які померли чи виїхали. Таких дуже багато. Цих людей виписують на окремий папірець, й за цих мертвих душ голосують спеціально відібрані, скажімо, сто чоловік. Оця сотня їздить від дільниці до дільниці. Так можуть накинути дві тисячі голосів. За низької явки це може визначити результат виборів.

1 коментар:

  1. При чем тут оппозиция? Что те волки, что эти крахоборы. Довыбирались ведь уже до ручки... дальше так "выбирать" нельзя. Выбор ведь уже стоит не просто, мол, этих надо отлучить от корыта потому, что они плохие, а вот МЫ возьмем и приведем хороших. Нет, выбор встал или дальше терпеть откровенных мерзавцев, или увидеть на этом манеже знакомые до боли лица, но которые чуть меньшее зло, да и своими хамскими действиями не так нагадили в душу. Что те, что эти, себя исчерпали полностью как личности, как политики, как угодно. Этим тварям нет доверия, нет уважения, нет надежды на них. ... но деваться не куда. Реальней этой гребанной оппозиции нет силы способной отодрать этого "свЫнопапку з сЫнамЫ" от корыта. А эти свиньи уже просто обожрались. Того и гляди на бок завалятся от "переедания", встать не смогут от излишнего веса, сдохнут, вонять на всю страну будут.
    А от этой всей "матни"- у оппозиции и ноги растут. Посмотрите как они делят -... то бабки, то округа. Это же уже в крови. Что-то делить, кого-то разводить ...
    Феодалы, или правильней фермеры, гребанные.
    Пришло время власть брать в свои руки. И контроль тоже. По другому - нам удачи не видать. Иначе выбирать хороших из плохих еще веков ...надцать будем.

    ВідповістиВидалити