понеділок, 15 квітня 2013 р.

У Києві завершено підготовку до бойкоту комунальних платежів


Громадянський рух «Спільна Справа» завершив формування ініціативних груп, відповідальних за організацію бойкоту комунальних платежів у м.Києві, що має стати відповіддю киян на відмову влади призначати вибори Київського міського голови та Київської міської ради.
Ініціативні групи сформовані в усіх районах столиці й складаються з десятків небайдужих мешканців кожного району.
На загальних зборах, які відбулися у суботу, 13 квітня, у Шевченківському районі Києва, було прийнято рішення висунути владі наступний ультиматум: непризначення виборів у Києві до 19 квітня 2013 р. автоматично означатиме запуск механізму з організації масової відмови киян сплачувати кошти за комунальні послуги.
Як раніше повідомлялося, на початку квітня ГР «Спільна Справа» виступив з ініціативою «Немає виборів – немає платежів!», зміст якої був озвучений координатором руху Олександром Данилюком 2 квітня на мітингу біля Верховної Ради, де кияни вимагали негайного призначеня виборів міської влади.
«Якщо вони не призначать вибори Київського міського голови та Київської міської ради, я пропоную: перше — бойкотувати комунальні платежі. Немає виборів — немає платежів. Друге — якщо вони не призначать вибори, ми їх самі проведемо. Виберемо собі міського голову та міську раду і будемо їх триматися”, – заявив тоді лідер “Спільної Справи”, отримавши одностайну підтримку учасників мітингу.
За його словами, киян фактично позбавляють права на місцеве самоврядування, до компетенції якого належить і вирішення питання розміру тарифів на комунальні послуги.
“Відсутність легітимних представницьких органів не дозволяє киянам реалізувати своє право на визначення чесних та обгрунтованих тарифів. Тому до виборів мера Києва та Київради платити по непідтверджених нашими представниками тарифах немає жодного сенсу”, – переконаний Данилюк.
Прес-служба громадянського руху “Спільна Справа”

Немає коментарів:

Дописати коментар