вівторок, 6 серпня 2013 р.

07.08.13 (середа) об 11.00 у Шевченківському райсуді засідання у справі активістів “Податкового майдану”. Відбудеться допит свідків обвинувачення


АНОНС
судового засідання у справі щодо пошкодження покриття Майдану Незалежності під час акції протесту підприємців у листопаді-грудні 2010р.
07.08.13 (середа) об 11.00 у Шевченківському районному суді м.Києва(вул.Смирнова-Ласточкіна, 10Б) розпочнеться чергове судове засідання у справі 7-х громадських активістів, учасників “Податкового мадану”, яких обвинувачують у навмисному пошкодженні гранітного покриття Майдану Незалежності під час акції протесту підприємців восени 2010 року.
7-го серпня відбудеться особливе засідання, оскільки до суду викликані 5 ключових свідків з боку обвинувачення, які, відповідно до матеріалів справи, прямо вказують на підсудних активістів як на правопорушників. Вони, начебто, опізнали їх по фототаблицях під час проведення слідчих дій (від впізнання «вживу» на той момент відмовились, мотивуючи це страхом за власну безпеку та безпеку своїх рідних).
Активісти впевненні, що ці громадяни є лжесвідками, а кримінальна справа сфабрикована слідчим головного управління МВС м.Києва Сепировичем Євгеном Вікторовичем на замовлення влади з метою покарати організаторів та активних учасників “Податкового майдану”.
Підсудні просять громадськість та ЗМІ прибути завтра до Шевченківського райсуду і бути присутніми на засіданні, оскільки, на їхню думку, воно є ключовим у всьому процесі.
Як відомо, суди у цій справі тривають з березня 2011 р. Заявлена матеріальна шкода 212000 грн.
Було допитано більше 200 свідків (міліціонерів київських райвідділків, військовослужбовців з очеплення території акції, водіїв транспортних засобів, активістів. Ніхто з цих свідків не опізнав підсудних, як тих, хто пошкодив покриття Майдану Незалежності.
Прес-служба громадянського руху “Спільна Справа”

Немає коментарів:

Дописати коментар