субота, 26 жовтня 2013 р.

Міста України вимагають парламентських слухань щодо заборгованості по соціальним виплатам

Міста України вимагають парламентських слухань щодо заборгованості по соціальним виплатам. Мери й депутати місцевих рад заявляють: з Держбюджету кошти не надходять вже декілька місяців.

Під час засідання Асамблеї територіальних громад України було оформлено вимогу до Верховної Раді України провести парламентські слухання щодо заборгованості Державного бюджету України перед регіонами. 

Під час засідання Асамлеї територіальних громад України виступили мери міст та депутатів міських рад, які розповіли про жахливу ситуацію із 2-3 місячними заборгованостями перед робітниками соціальної сфери.

Вони вимагають від Верховної Ради України провести парламентські слухання. Під час цих слухань необхідно з'ясувати: чому Державна скарбниця не перераховує гроші місцевим бюджетам; чи є можливість отримати гроші до кінця 2013 року; яким чином вирішувати питання із співробітниками соціальної сфери, якщо гроші так і не будуть знайдені в бюджеті України; що зробити для того аби така ситуація не повторилась у 2014 році.

У випадку, якщо такі слухання не будуть призначені до 28 листопада, 7 грудня на День місцевого самоврядування в Києві розпочнеться загальноукраїнська акція протесту. Окрім питань привласнення урядом коштів територіальних громад на слуханнях мають бути розглянуті інші факти свавільного порушення прав місцевого самоврядування, зокрема непризначення виборів в Києві, Чернівцях, Черкасах, Херсоні, Миколаєві та інших населених пунктах.



#Асамблея_територіальних_громад_України
http://www.youtube.com/watch?v=IX9hmQrSgsg

Немає коментарів:

Дописати коментар