вівторок, 8 жовтня 2013 р.

Суд по Врадіївці:чотирьом фігурантам справи зачитали звинувачення

Крім епізоду з груповим згвалтуванням, в суді йдеться про зберігання наркотиків, незаконне оформлення дозволу на рушницю, службову підробку
Державне обвинувачення сьогодні в суді по справі у врадіївському згвалтуванні зачитало обвинувальний акт відносно підсудних - колишніх міліціонерів Дмитра Поліщука та Євгена Дрижака, їх безпосереднього начальника у Врадіївському РВВС Михайла Кудринського, а також таксиста Сергія Рябіненка.

Як повідомляє Новости-N, Дрижака звинувачують за сімома статтями Кримінального кодексу, в тому числі в згвалтуванні, розбої, перевищенні службових повноважен, службовій підробці. Під час обшуку в квартирі екс-капітана міліції виявили документи Врадіївського райвідділу міліції, які він нібито привласнив і зберігав протягом 2008-2012 років, будучи на посаді. Крім того, у Дрижака вдома виявили наркотичну речовину - канабіс.

Підсудний Поліщук звинувачується за п'ятьма статтями, зокрема, він також перевищував службові повноваження. Про це, згідно з обвинувальним актом, свідчать дані досудового розслідування. Так, Поліщук продав гладкоствольну рушницю ІЖ -58, а потім оформив документи на покупця, нібито той має право використовувати рушницю.

Колишній заступник начальника кримінальної міліції Врадіївського РВВС майор Михайло Кудринський звинувачується за ч.2 ст.365 та ч.1 ст.396 Кримінального кодексу - перевищення влади або службових повноважень, приховування злочину.

Після цього прокурор перейшов до опису випадку, що стався безпосередньо з Іриною Крашковою. Згідно  з обвинувальним актом, Поліщук та Дрижак побили і згвалтували Крашкову. Рабіненко дістав з багажника насос, яким Крашковій наносили удари. Кудринський приховав злочин Дрижака і компанії, а також погрожував Рабіненку, щоб той не давав свідчень проти Дрижака, а показував тільки проти себе і Поліщука. Це призвело до часткового спотворення інформації і дозволило Дрижаку деякий час залишатися на волі.

Крашкова запросила в цивільному позові 10 тис. матеріальної шкоди - гроші, які вона витратила на лікування.

Дрижак повністю себе не визнає винним. Поліщук частково визнає свою провину за епізодами з продажем рушниці, але щодо згвалтування Крашкової повністю заперечує свою провину. Рабіненко визнає свою провину частково: він повідомив, що віз Крашкову, але не бив її. Кудринський повністю не визнає свою провину.

Нагадаємо, наприкінці червня в Миколаївській області була побита й згвалтована 29- річна мешканка смт. Врадіївка Крашкова. У скоєнні злочину підозрюються двоє правоохоронців - лейтенант Дмитро Поліщук і капітан Євген Дрижак. У побитті також нібито брав участь місцевий таксист Сергій Рябіненко.

Побоюючись,  що винні уникнуть відповідальності, жителі селища взяли штурмом місцеве РВВС.

Підозрюваних судить колегія суддів Первомайського міжрайонного суду Миколаївської області.

Немає коментарів:

Дописати коментар