понеділок, 5 травня 2014 р.

СБУ звітує про перебіг АТО

Антитерористична операція на Донеччині триває. Нині її активна фаза. Найгарячішими місцями лишаються Слов'янськ і Краматорськ. Про останні здобутки українських військових і правоохоронців в боротьбі з терористами.
Ситуація в реґіоні залишається складною. Бойовики виявляють дедалі більшу активність для дестабілізації настроїв на Донбасі. Тому держава змушена вжити рішучих заходів.
Марина Остапенко, речниця СБУ:
- Відбувається передислокація основних сил антитерористичної операції на сьогодні, посилюються фільтраційні заходи на державному кордоні для недопущення проникнення на територію України бойовиків з боку РФ.
Українські силовики й військові здобувають невеличкі перемоги на всіх фронтах. Так, на Луганщині виявили диверсійні групи сепаратистів. У Краматорську, Слов'янську та селі Дружківці викриті схеми замінування вулиць. А також бійці запобігли захопленню в полон армійців, адміністративних споруд і нападу на колону БТРів. Втім, чимало держприміщень ще під контролем диверсантів.
Марина Остапенко, речниця СБУ:
- Можу сказати, що на сьогоднішній день Краматорськ під контролем АТЦ, окрім центру міста, там сепаратисти, як і у Словянську, продовжують тримати будівлі міліції, СБУ та міськвиконкому. У Красному Лимані відзначено формування озброєних груп сепаратистів, десь біля ста чоловік, є також інформація про прибуття близько 150 козаків із Криму до Словянська на допомогу сепаратистам.
Також СБУ стало відомо, що диверсійна група Стрілка планує викрасти вибухівку з шахт для того, щоб висадити Карлівське водосховище. Окрім того, контррозвідка Служби безпеки вилучила в Чернівецькій області радіаційну речовину з можливим вмістом урану - завважки півтора кілограма. Доправляли смертельний багаж автомобілем із закордонними номерами дев'ятеро людей. Серед яких і росіяни, і українці.
Марина Остапенко, речниця СБУ:
- Встановлено, що ця небезпечна речовина ввезена на територію України з території самопроголошеної Придністровської республіки. Радіоактивну речовину зберігали в контейнері кустарного виробництва, під час проведення слідчих дій отримано інофрмацію, згідно з якою Сбу не виключає: метою злочинної групи було створення так званої брудної бомби та її використання під час масових акцій у південно-східних регіонах України.
Ще один новий вид підривної діяльності диверсантів на Сході - роздавання отруєної їжі й води українським військовим та місцевим мешканням, а також використання жінок як живого щита. Почастішали й випадки захоплення терористами інкасаторських машин та банківських установ.

Немає коментарів:

Дописати коментар