понеділок, 5 травня 2014 р.

Сили АТО на Донбасі не атакують бойовиків "шаленим вогнем" через мирні будинки - Аваков

Міністр закликав політиків сильно не мудрувати, бо армію в останні роки розвалювали, а зараз триває бойове злагодження.
Сили антитерористичної операції (АТО) на Сході України не штурмують житлові квартали і прагнуть уникнути жертв серед мирного населення.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив журналістам у понеділок, 5 травня, на в'їзді в Слов'янськ.

"Силами АТО ми не проводимо штурм житлових кварталів і ставимо обмеження не атакувати там, де є цивільне населення", - сказав міністр. Він підкреслив, що це істотно стримує темпи проведення антитерористичної операції. "Ми зв'язані по руках і ногах тим, що навколо мирне населення. Хтось підтримує, хтось не підтримує - це неважливо: українські військові не можуть стріляти по мирному населенню.

Це обмеження, яким активно користується ворог: ворог за них ховається і стріляє звідти. Ми не можемо просто взяти і вирубати цю посадку шаленим вогнем, тому що там стоять мирні будинки", - сказав міністр. Він також закликав політиків і журналістів не спекулювати на темі АТО.

"Коли йде така війна, я прошу всіх тих - хто в тилу, не на передовій, хто мудрує, хто дає поради - зрозумійте реальну ситуацію: у нас армію розвалювали останні роки, методично, у нас немає нормальних збройних сил, у нас немає адекватних спецпідрозділів.

Те, що зараз відбувається, - це бойове злагодження, перше за останні роки. Ми бачимо, хто є хто: хто імітатор, а хто дійсно не боїться", - підкреслив Аваков.

Немає коментарів:

Дописати коментар