неділя, 1 червня 2014 р.

У відповідь на запитання: “Що робить “Спільна Справа” на Майдані?”

Нагадуємо, що Громаянський рух “Спільна Справа” ще 18 березня 2014 р. згорнув  своє наметове містечко на вул.Хрещатик http://www.spilnasprava.com/wp/?p=18395.
Це рішення стало наслідком різкої зміни військово-політичної ситуації в Україні після вторгнення російських військ до Криму та його анексії РФ. За таких обставин діяльність “Спільної Справи” в межах Майдану втрачала будь-який сенс, оскільки головний плацдарм нашої зимової Революції автоматично перетворився на екскурсійний майданчик, де більше нічого не вирішувалось.
Станом на сьогодні на Хрещатику (на перехресті з вул.Прорізною) залишився один намет “Спільної Справи” – це інформаційно-комунікативний центр, призначений для мобілізації активістів до лав народного ополчення – формування численного резерву, що призначений виконувати завдання з оборони територіальної цілісності України, захисту життя та здоров’я наших співвітчизників.
“Спільна Справа” за час свого перебування на Майдані у повній мірі виконала власні як революційні, так і мобілізаційні завдання. Залишатись надалі в центрі Києва не бачимо сенсу, оскільки це викликає зайві ресурсні витрати та розтягує сили, що мають бути задіяні для досягнення значно важливіших цілей.
Тому інформаційний намет “Спільної Справи” також буде демонтовано у найближчі дні.
Щодо наметів інших активістів, які залишились на Майдані Незалежності, позиція руху залишається незмінною: люди мають йти до Збройних Сил чи Нацгвардії і боронити Україну, або їхати додому, щоб контролювати владу на місцях, впливати на нові/старі призначення, сприяти процесам люстрації і, за необхідності, народити новий Майдан.
Слова роз’єднують – дії об’єднують!
Прес-служба Громадянського руху “Спільна Справа”

Немає коментарів:

Дописати коментар