неділя, 15 червня 2014 р.

Дочасні вибори Ради призначить суд

Громадянський рух “Спільна Справа” звернувся до Вищого адміністративного суду України з вимогою зобов’язати Верховну Раду України призначити дочасні парламентські вибори. Про це на брифінгу в Києві заявив координатор руху Олександр Данилюк.

Така вимога обумовлена втратою чинного складу Верховної Ради легітимності після повернення до Конституції України в редакції 2004 року. Як зауважив Данилюк, в результаті повернення до парламентсько-президентської республіки народні депутати отримали повноваження, зокрема право формувати уряд, які ніколи не делегувались їм виборцями. Це, за словами лідера “Спільної Справи”, є прямим порушенням ст. 5 Конституції України, відповідно до якої громадяни України є єдиним джерелом державної влади.

“Конституція України суворо забороняє будь-яку узурпацію державної влади. І це не дрібнички, як сьогодні говорять деякі депутати. Янукович свій кривавий шлях також розпочав саме з незаконного розширення власних повноважень. Сьогодні Верховна Рада фактично повторила цей злочин. Україна потребує парламентських виборів не лише тому, що цього вимагає український народ, але насамперед тому, що цього вимагає українська Конституція,” – пояснив Данилюк.

1 коментар:

  1. Я ніколи не думав, що буду мати право на отримання позики, яку мені надали співробітник Педро та його кредитна компанія, яка була дуже гладкою та прозорою в кожній розмові, яку ми проводимо під час процесу позики, я ще раз подякую йому та його кредитній організації за роботу молодець, запропонувавши мені позику в розмірі 22 мільйони євро з низькою ставкою 2 річних доходів, вони є справжньою компанією з реєстром позик на простих умовах. зв’яжіться з кредитною компанією через pedroloanss@gmail.com WhatsApp: + 1-8632310632.

    ВідповістиВидалити