субота, 15 червня 2013 р.

Юрій Луценко: Люди не готові жити у цій пародії на державу


На думку екс-міністра МВС, закінчився час, коли БЮТ був нянькою опозиції, і тепер потрібно переходити у наступ

Колишній міністр МВС та соратник Юлії Тимошенко Юрій Луценко полум’яно виступив перед учасниками об’єднавчого з’їзду ОО "Батьківщина"
"Наша сила в тому, що ми говоримо один одному правду. Закінчився час, коли БЮТ був нянькою опозиції – і тепер опозиція має перейти в наступ. Час довести, що ведучою силою Об’єднаної опозиції є політична партія Юлії Тимошенко", – заявив Юрій Луценко.
За його словами, основною силою проти всіх режимів є гнів народу проти влади. І як тільки опозиція зможе акумулювати цей гнів, перемога буде за нею.
Люди не готові жити у цій пародії на державу, у них вкрали Україну. Фактично символом їх влади стали два генномодифікованих Вадіки – Колєсніченко і "Румин
"Я не буду говорити про бандитів при владі. Бо ми відчуваємо цих бандитів у кожній родині, кожній сім’ї. Але скажу, що сьогоднішня влада партії Януковича не може стати виправданням такої країни. Люди не готові жити у цій пародії на державу, у них вкрали Україну. Фактично символом їх влади стали два генномодифікованих Вадіки – Колєсніченко і "Румин", – заявив Юрій Луценко.
На його думку, проблема не тільки в тому, що банда при владі, а в тому, що люди розділені, але погодилися на клептократичну державу, коли "вгорі" крадуть мільярди, а "внизу" можна вкрасти 100 гривень.
Також Луценко висловив власну думку й щодо того, що відбувається всередині опозиції.
"Головне завдання нового керівництва ОО – навчитися чути людей, партійців і безпартійних. Головною силою Юлії Тимошенко було те, що вона мусила позичати гроші в олігархів, але чула тільки людей. Ми маємо позбутися, відкинути практику політики масок, перестати будувати в політиці потьомкінські конструкції – люди бачать фальш і тому не виходять на площі. Треба чесно про це казати. Але найважливіше: якщо з’їзд  висунув кандидатом у президенти Тимошенко – це не означає, що буде висуватися хтось інший. Висунули її – звільняйте. "Волшебник" ні зі Сходу, ні з Заходу не прилетить звільняти Юлю", – заявив Юрій Луценко.
Будемо перемагати разом, а не врозщепірку! Якщо ми зробили висновки з Майдану – месія не рятує країну, віра в нового лідера не означає гарантію нової країни
На його думку, кандидатом від опозиції має бути людина, у якої є стартових 30%.
"І це називається "рецепт 2004 року". Чи хтось це забув? Ви забули, як Юля прала сорочки у всіх штабах Ющенка? Будемо перемагати разом, а не врозщепірку! Шлях, який я пропоную, складний, але правильний. Якщо ми зробили висновки з Майдану – месія не рятує країну, віра в нового лідера не означає гарантію нової країни. "Програма-команда-єдиний кандидат" – це є формулою успіху", – переконаний екс-міністр МВС.
На його думку, Майдану за викликом не буває, його не організувати о 10:00 під ЦВК.
"Тому я прошу почати формувати мережу тих, хто розуміє, що більшістю голосів 2015 року цієї банди не розігнати. Потрібне мирне масове повстання по всій країні. Тоді ми переможемо! Слава Україні!" – завершив свій виступ Юрій Луценко.
Нагадаємо, учора відбувся об'єднавчий з'їзд "Батьківщини". Передувала цьому ліквідація "Фронту змін". Лідер партії Арсеній Яценюк оголосив про повне злиття цієї політсили з "Батьківщиною".
Першим рішенням стало обрання Юлії Тимошенко головою партії. Арсенія Яценюка було обрано головою політради. Обравши керівний склад, "Батьківщина" не барилася й оголосила Юлію Тимошенко єдиним кандидатом опозиційних сил на виборах президента у 2015 році.
Своєю чергою, голова партії звернулася до своїх партійців із листом. У ньому вона попередила, що демократичне об'єднання у 2015 році чекатимуть бої без правил і моралі, ба більше – жорстка політична різня.

Немає коментарів:

Дописати коментар