пʼятниця, 21 червня 2013 р.

Олександр Данилюк: «Україну чекає апокаліпсис»


Зараз в приміщенні ІАЦ «Перевесло»проходить прес-конференція з Олександром Данилюком, щодо створення Координаційної Ради громадсько-політичних організацій та об’єднань Кіровоградщини, а також загальної політичної ситуації в Україні.

Лідер руху «Спільна справа» Данилюк Олександр Володимирович на початку прес-конференції відразу заявив, що входження України в Митний союз приведе до «руїни». Чому так відбувається? За словами Олександра Володимировича ­– це чергова спроба догодити Росії, зокрема Путіну, який абсолютно точно не сприймає Януковича, як майбутнього президента України. «Зараз, можна сказати, активним шляхом йде перетворення України в Кадирівську Чечню, в якій буде один деспотичний керівник в середині країни, а всі зовнішні функції як економічні так і політичні будуть делеговані в Кремль. Митний союз – це свідоме знищення економічного суверенітету України» – зазначив Олександр Данилюк.

На разі, проти України засовується кампанія по деіндустріалізації і перетворення її в сировинний ринок для інших держав. Це ще один крок до Російського ярма, в яке тягне Україну нинішня влада. Зближення з північним сусідом ні до чого доброго привести не може. «Російська федерація – це не імперія добра, а зовсім навпаки. Росія хоче принести свої Азіатські закони, які несуть тільки одну мету: вибрати всі корисні копалини з надер землі і конвертування ці багатства у валюту, яка буде зберігатися в Швейцарських банках» – Олександр Данилюк.

Процес суверенітету поступово втрачається. Тому «Спільна справа» ставить перед собою завдання відновлення конституційного ладу в тому вигляді в якому він визначений в конституції. Оскільки основною перешкодою на шляху відновлення є режим Януковича «Спільна справа» не відділяє мету демонтажу цього антиукраїнського режиму від загальної.

Останнім часом, коли ВО «Батьківщина» очолив Арсеній Яценюк, ми бачимо, що пішла дискусія з приводу можливості направлення Юлії Тимошенко на лікування закордон. Тому, можливо, це загравання із Заходом, яке дозволить Януковичу, в його тяжкій фінансовій ситуації, отримати фінансову допомогу не від Росії, яка є монополістом такої допомоги. В такий спосіб Віктор Федорович хоче диверсифікувати джерела надходження цієї допомоги і отримати якісь транші від Європейського союзу, або розблокувати роботу з МВФ, що дозволить Віктору Януковичу далі торгуватися з Путіном.

«Людина, яка йде у владу повинна розуміти, що влада це не привілея, а велика відповідальність. На разі ми фактично маємо правлячий олігархат, який впливає на політичну ситуацію в Україні».

Олександр Данилюк закликає до рішучих дій. Треба розуміти, що олігархату не так просто позбутися, а якщо й спробувати то на Вас чекає війна. «Коли ми говоримо про Януковича це не війна, а коли ми говоримо, що треба повернути заводи – саме це війна» - Олександр Данилюк. Тому чи варто вірити людям, які кричать, що тільки прийдуть до влади – змінять все, змінять Верховну Раду. «Якщо ти не готовий воювати, віддати життя за справедливість то чи треба дурити людей?»

Також одним з методів боротьби з олігархатом Олександр Данилюк вважає доцільним декларування доходів чиновників, – «Кожен чиновник повинен задекларувати статки свої, своєї родини. Якщо хтось не може прозоре продемонструвати звідки взялось те чи інше майно то людина має нести покарання і треба неминуче усунути від права займати будь-які посади на державній службі. Ці люди нічого хорошого Україні не зроблять, насправді корупційний податок, тобто ті гроші, які Україна витрачає через корупцію суттєво перевищує розміри Українського бюджету. Насправді єдиний дієвий бізнес, який існує в Україні – це витискання соків з наших громадян. Коли розповідають про те, що треба акциз підняти на пиво, бо в нас певний геноцид, чомусь не говорять про те, що через Кіпрську угоду Держава щорічно недоотримує 34 мільярди доларів».

Олександр Володимирович чому на Вашу думку опозиційні сили не підтримали Вашу акцію 18 травня? Чому ЗМІ мовчали певний час і лише завдяки соцмережам люди дізналися про події, які там відбувалися?

- Українській опозиції не потрібно революції в будь-якому прояву, що дуже сумно. Будемо сподіватися, що опозиції потрібна влада. Те що Арсеній Петрович прийшов на балаканину і пішов, це вже їх проблеми. Ми звикли тримати слово і тому відстояли до кінця. А те що стосується ЗМІ то можна сказати, що в нас є свобода слова, але немає совісті.

До чого призведе революція? З досвіду бачимо, що після чергової революції на правлячі крісла сідають ті ж самі люди в яких на першому плані власне збагачення. Як можна змінити обличчя України?

- Обличчя України буде змінено тільки тоді коли буде свідоме суспільство. Багато хто із "політичних ідіотів" говорив про те що режим Януковиче не може повторитися, тому, що змінилися певні обставини. Нічого не змінилося. Ви думаєте, що не можливе повторення голодомору? Все можливо, абсолютно все. Тому не треба полишати свою долю на плечі інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар