понеділок, 4 березня 2013 р.

"Блискуча" операція із мандатами обернеться проти ПР, – Данилюк


Координатор "Спільної справи" заявляє, що Партія регіонів відкриває "скриньку Пандори"




Координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк вважає, що активність Партії регіонів у позбавленні депутатських мандатів обернеться проти "регіоналів".
Про це Данилюк заявив у програмі "Знак оклику. Щодня" на ТВі.
"Кількість людей із Партії регіонів, які можуть постраждати від такої "скриньки Пандори", значно більша. Є ще один цікавий момент: стаття 180 Кодексу адміністративного судочинства дозволяє не лише голові ВР, а й кожному з його заступників звертатися з позовом до Вищого адміністративного суду про припинення повноважень депутатів-сумісників. Тому, наприклад, представник "Свободи" пан Кошулинський може звернутися до ВАСУ щодо припинення депутатських повноважень панів Олійника, Развадовського, Шпенова, Щербаня й інших. І в такий спосіб трохи прорідити лави Партії регіонів. Тому я не говорив би, що вся ця блискуча "спецоперація" "Регіонів" завершиться так, як їм хочеться", – заявив Данилюк.
За його словами, Партія регіонів може зупинитися через те, що прецедент міг би перетворитися на теднецію.
"Єдине, що може зупинити цей процес, – усвідомлення того, що після Власенка і Веревського пачками можуть піти самі "регіонали", можлива обструкція всередині самої фракції", – вважає Данилюк.
Нагадаємо: напередодні “Спільна справа” звернулася до заступника голови Верховної Ради Руслана Кошулинського із закликом скористатися своїм правом і негайно розпочати звертатися до суду з метою позбавити депутатських повноважень 37 “регіоналів”-сумісників, яких “Спільній справі” вдалося виявити станом на 1 березня.

Немає коментарів:

Дописати коментар