середа, 6 березня 2013 р.

У МЗС відповіли на заяву Держдепартаменту США щодо Власенка



Сергій ВласенкоСергій Власенко
Питання позбавляти чи ні мандатів окремих народних депутатів є питанням внутрішньої політики України. Так прокоментував виконувач обов’язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заяви Держдепартаменту США й очільників Євросоюзу щодо справи депутата-опозиціонера Сергія Власенка.

«У контексті порушеного питання щодо позбавлення окремих народних депутатів їхніх мандатів ми би хотіли наголосити, що це питання перебуває виключно у компетенції законодавчої та судової гілок влади. Ця проблему регулює законодавство України, зокрема, Конституція, закон України про статус народного депутата і регламент Верховної Ради України», – наголосив Перебийніс.

Він також підтвердив, що 4 березня посол України у Німеччині Павло Клімкін мав зустріч з представниками МЗС цієї країни у зв’язку з ситуацією, що склалась у Верховній Раді і можливим позбавленням депутатських мандатів кількох народних обранців.

«Під час зустрічі було обговорено різні питання, серед яких і питання розвитку ситуації у Верховній Раді України, яке викликає занепокоєння німецької сторони», – зазначив Перебийніс.

5 березня Верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон і комісар з питань розширення Євросоюзу Штефан Фюле у спільній заяві висловили занепокоєння можливим позбавленням депутатського мандату опозиційного політика, захисника Юлія Тимошенко Сергія Власенка.

Подібну заяву з цього ж приводу зробив і Державний департамент США.


Немає коментарів:

Дописати коментар