неділя, 7 липня 2013 р.

ПІСЛЯ БУНТУ


"Десятій частини жителів нікому не відомого села вдалося те, що вже багато років не можуть зробити впливові дяді з недоторканністю, медіаресурсами і грошима. Подумайте, що було б, якби на вулицю вийшли хоча б 10% киян, 10% українців?

Єдина причина, по якій гнила українська вертикаль ще не завалилася, березневі навколо тліном і трухою - відсутність того, хто міг би надати їй "останню послугу". Чинна влада розуміє це, і тому постійно твердить мантру про ймовірну "громадянській війні", яку нібито розпалюють певні сили і якої ні за що не можна допустити. Зрозуміло, це повна дурість - громадянська війна в Україні неможлива, хоча б тому що жоден громадянин у здоровому глузді не піде ризикувати життям за владу садистів-ментів, продажних чиновників і бандитів. Якщо такий варіант і був віддалено можливий у 2004 році, то тепер, спасибі Віктору Федоровичу, вже немає.

Слабкість режиму настільки очевидна, що не потрібно навіть вигадувати якийсь революційний велосипед. Врадіївка наочно показала, що 90% байдужих цілком можуть відсидітися вдома, щоб домогтися справедливості на вулицях вистачить і 10%. І тієї опозиції, яка дійсно хоче влади, а не імітує боротьбу за неї, потрібно реально працювати з цими 10 відсотками, а не аморфно обіцяти всім все відразу, як відбувається зараз. Законних важелів для утримання влади у правлячої команди вже майже не залишилося. А беззаконню потрібно давати відсіч. Як показує практика - нічого нереального в цьому немає. Влада до тремтіння в колінах боїться прямої дії і відразу пасує перед ним.

Чого ніяк не можна зараз робити жителям Врадіївки - це каятися і заспокоюватися. Відчайдушний крок, на який вони зважилися, вже не залишає їм вибору - або разом і далі, або репресії всім окремо. Міліція напевно захоче мстити. Але чи зможе зробити це лише в тому випадку, якщо повсталі люди знову повернуться до положення заляканих і безправних холопів, що бояться всіх, у кого є погони. Якщо ж ініціативні жителі Врадіївки будуть і далі тримаються разом і не стануть здавати своїх, міліції доведеться мимоволі займатися тим, чим їй належить займатися за законом. Служити людям. "

Денис Казанський © 5.07.2013р.

"Після бунту"

http://frankensstein.livejournal.com/421983.html

# ВРАДІЇВКА - разом Із Денис Казанський.

Немає коментарів:

Дописати коментар