середа, 20 червня 2012 р.

Влада боїться масових заворушень і тому посилює МВС.

Нову службу правопорядку планують створити замість внутрішніх військ, однак з більш широкими повноваженнями. Нова структура має працювати у системі міністерства внутрішніх справ і забезпечувати захист конституційного ладу від спроб його зміни або повалення, або захоплення влади насильницьким шляхом. З такою законодавчою ініціативою виступили народні депутати з Партії регіонів Василь Грицак і Валерій Коновалюк.

У своєму законопроекті "Про Державну службу правопорядку" вони пояснюють, що нова служба має з’явитися в Україні, бо кількість військовослужбовців за останні роки суттєво зменшилася, із 760 до 200 тисяч, та скоротився особовий склад правоохоронних структур. Депутати наголошують, що орієнтуються виключно на європейський досвід функціонування подібних правоохоронних формувань.

"У багатьох країнах Європейського Союзу є правоохоронні органи з військовим статусом типу жандармерії та з цивільним статусом типу поліції. І вони є цілком незалежними структурами",- наголошують автори законопроекту. Коновалюк і Грицак пропонують, аби служба правопорядку здійснювала державну охорону органів держвлади та охороняла місця перебування посадових осіб. Окрім цього, нова служба має протидіяти тероризму та масовим безпорядкам.

2 коментарі:

  1. Влада боїться масових заворушень... Отже, ті, кого така влада не влаштовує, мають об'єднуватись в масовий громадський рух.

    ВідповістиВидалити