четвер, 10 січня 2013 р.

Кому потрібне безглузде блокування трибуни?

Щодо сьогоднішнього блокування трибуни: Воно не має жодного сенсу, оскільки навіть задоволення всіх вимог абсолютно нічого не дасть.

1. Постанова про незмінність євроінтеграційного курсу України не матиме жодних правових наслідків, окрім того євроінтеграційний курс і так закріплений чинним Законом "Про засади внутрішньої й зовнішньої політики України".

2. Закон "Про амністію в Україні в 2013 році" дійсно передбачає звільнення жінок, засуджених вперше за скоєння тяжкі злочини, якщо вони не направлені основ національної безпеки України, життя та здоров‘я особи та проти волі, честі та гідності особи. Проте жодного зівльнення Тимошенко після його прийняття не відбудеться, оскільки вона знаходиться також під вартою по іншим кримінальним справам, які проти неї сьогодні порушені. Це стосується і декриміналізації відповідальності за прийняття політичних рішень.

При цьому дуже дивним виглядає те, що опозиція в своїх вимогах не згадала про необхідність невідкладного призначення виборів на "проблемних округах", хоча під ЦВК присягалась, що це буде першочерговим питанням прийнятим новою Радою.

Також Арсеній Яценюк заявив, що опозиція не буде протидіяти обранню, сина високопосадовця Газпрому, російського офіцера Ігоря Соркіна головою НБУ. "Для України не важливо, яке прізвище буде в голови Нацбанку. За будь-яких умов це буде Янукович", - сказав він. Про нового голову СБУ російського офіцера Олександра Якименко він навіть не згадав. Очевидно, бо вважає, що його прізвище також Янукович. 

Мушу непогодитись з Арсенієм Петровичем. Коли керівниками НБУ та СБУ призначають російських офіцерів їхнє прізвище - не Янукович, а Путін.

Немає коментарів:

Дописати коментар