четвер, 31 січня 2013 р.

Чиновники не бажають відповідати за безпритульних.


  • Пікет Харківської міської ради на захист безпритульних дітей організувала Харківська регіональна організація «Жіночий вимір». Правову допомогу потерпілим також надає ІПГ «Прорвемся» та ГР “Спільна Справа”.

  • Бабуся двох безпритульних хлопчиків Лариса Манжар стала заручницею доларового кредиту. Два роки  вся родина виплачувала боргові зобов'язання Укрсиббанку. Після стрибка курсу долара довелося продати будинок, на який, власне, і брали кредит, авто і квартиру поручителя. Тіло кредиту було погашено. Однак колекторська фірма "Нива" за безцінь продала квартиру іншого поручителя - Лариси Манжар. Перед цим були викрадені документи на житло.

  • Жінку пенсійного віку разом із двома внуками (4 і 6 років) виселили просто на вулицю. У цій сім'ї також мешкала сирота, яку Лариса Манжар забрала з одного з харківських дитбудинків.

  • "Я могла б продати цю квартиру за ринковою ціною, погасити решту відсоткових зобов'язань і придбати інше житло з меншою площею. Квартиру продали без мого відома, продали за безцінь і чомусь після цього всього мій борг майже не зменшився", - зазначає Лариса Манжар.

  • Двокімнатну квартиру біля станції метро "23 серпня" було продано за 10 тис. дол. Новим власником стала Ліна Касьянова - дружина депутата міської ради м. Люботин Олександра Касьянова. Саме цей депутат і приходив виганяти сім'ю з малими дітьми прямо на вулицю. Завершили цю справу фізично підготовлені бандити під прикриттям міліції .

  • Активістка Харківської регіональної організації «Жіночий вимір» Антоніна Кравченко коментує ситуацію так: «Я була очевидцем того, як цю сім’ю викидали на вулицю. Нам сказали: «Ми й новонароджених викидаємо на вулицю!» Так не повинно бути. І ми будемо захищати не лише Ларису Манжар, а й інших потерпілих від свавілля колекторських контор і банків».

  • Лідер громадської організації «Прорвемся» Андрій Ільгов вважає, що: «Держава має втручатись у такі справи. Як банк міг пропустити таке?... Де була Опікунська рада?.. Маємо розробити нову правову базу. Тобто заборонити виселяти з помешкань сім’ї з дітьми, або заборонити таким сім’ям ставати поручителями кредитів чи кредиторами. Треба вирішувати цю проблему у правовій площині».

  • Адвокат групи «Прорвемся» Анатолій Ряснянський: «Банки вводять людей в оману. Кредит в доларах не є законним. Банк не несе жодних ризиків. До того ж, згідно до чинного законодавства України неповнолітніх дітей не мають права виселяти на вулицю, тим паче, в опалювальний період. Це є грубим порушенням прав дитини».

  • Автор: Жанна Титаренко





Немає коментарів:

Дописати коментар